Speel The Hunger Games

Vorige maand kwam The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 uit in de bioscoop. Uiteraard kan de populaire fantasyreeks niet zonder een app. Gebruikers kunnen in The Hunger Games: Panem Rising net als de tragische maar uiterst elegante Katniss – gespeeld door actrice Jennifer Lawrence – de strijd aangaan met het autoritaire regime van de slechte president Snow. In het spel gebeurt dat aan de hand van kaarten. Die hebben elk een karakter uit de films en beschikken over bijzondere eigenschappen. In Panem Rising onderzoeken spelers verschillende locaties en kunnen daar stuiten op slechteriken die verslagen moeten worden. Uiteraard is de fraai vormgegeven game zo opgezet dat gebruikers min of meer gedwongen worden om in-app aankopen te doen: voor nieuwe, sterkere kaarten of om simpelweg niet te hoeven wachten op nieuwe beurten. Panem Rising is niet bijster origineel, maar de interface erg toegankelijk. Voor liefhebbers zeker aan te raden.