Inboedel van Moszkowicz onder hamer

De inboedel van voormalig advocaat Bram Moszkowicz mag worden geveild. Dat heeft de rechter in Alkmaar gisteren bepaald in een kort geding dat was aangespannen door Moszkowicz. Hij hoopte een veiling van zijn huisraad te voorkomen. De rechter heeft wel bepaald dat een eetkamertafel met bijbehorende stoelen en twee bankstellen niet geveild mogen worden omdat ze tot de „primaire levensbehoeften” behoren.

Advocaat Gabriël Meijers had beslag gelegd op de spullen van Moszkowicz omdat die weigert een rekening van 16.000 euro te betalen aan Meijers. Meijers stond Moszkowicz bij in de tuchtzaak, waarbij de bekende strafpleiter in 2013 uiteindelijk geschrapt werd als advocaat omdat hij zich niet aan beroepsregels had gehouden.

Volgens zijn huidige advocaat Herman Loonstein kan Moszkowicz zijn schuldeisers niet betalen omdat al zijn inkomsten rechtstreeks naar de Belastingdienst gaan. Daar heeft hij nog een schuld van 300.000 euro.

Ook de opbrengst van de veiling gaat naar de Belastingdienst. De rechter bepaalde gisteren wel dat de veiling niet mag plaatsvinden in het huis van Moszkowicz. Volgens advocaat Meijers gaat de veiling gewoon door, maar is nog niet bekend wanneer.