Noord-Korea over Sony-hack: ‘Wacht maar af’

None

Noord-Korea heeft niet ontkend betrokken te zijn bij de cyberaanval op Sony Pictures vorige week. „Wacht maar af”, antwoordde een regeringswoordvoerder op de vraag of zijn land iets met de hack te maken heeft.

Hackers zetten dit weekend vijf nog niet uitgebrachte films van Sony online. Ook lagen door de aanval interne computersystemen plat. De bedrijfsmail functioneerde bijvoorbeeld niet.

Noord-Korea wordt verdacht omdat de regering boos is over de nieuwe film The Interview, die volgende maand uitkomt. In de film worden twee journalisten door de CIA aangesteld om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden. Noord-Korea beschouwt de film, die overigens niet lijkt te zijn gelekt, als een oorlogsdaad.

De FBI onderzoekt de cyberaanval op Sony en heeft Amerikaanse bedrijven gewaarschuwd voor malware.