Naakt Londen

Niet iedereen kan zomaar ongestraft naakt over de daken of door de metrostations van Londen rennen. Tim Shieff wel. De Britse wereldkampioen parkour deed het om geld te verzamelen voor het goede doel van Jamie Oliver, Fifteen. Shieff beklom iconische Londense gebouwen, wat magistraal werd vastgelegd door mede-atleet Jason Paul in de fotoserie ‘Man & Mortar. Het tweetal verkoopt het resultaat, acht prenten, voor minimaal honderd pond aan gulle gevers. Volgens Paul en Shieff was Londen de aangewezen plek om de pracht van het menselijk lichaam af te zetten tegen de kille moderniteit. „Veel van de Londense architectuur die we gebruikten voor de foto’s hebben een rechthoekige, rigide en lineaire uitstraling die sterk in contrast staan met de atletische en natuurlijke vorm van het menselijke lichaam”, schrijft Paul op zijn site Beautiful Crime. Het resultaat ziet eruit alsof een levend Grieks standbeeld de moderne tijd probeert te ontvluchten.