Raadsfractie van SGP in Urk scheurt door gemeentelijk integriteitsonderzoek

Binnen de SGP in Urk is een breuk ontstaan nadat twee raadsleden en een fractieondersteuner medewerking hebben geweigerd aan een gemeentelijk integriteitsonderzoek. Het partijbestuur heeft het vertrouwen in hen opgezegd en hun gevraagd hun zetels op te geven. De betrokken raadsleden, Jan Hakvoort en Willard Woord, weigeren dat. Met vijf zetels was de SGP de grootste partij in de raad en in de coalitie. Aanleiding voor de breuk is onderzoek dat de gemeente heeft ingesteld nadat vertrouwelijke stukken over problemen bij een lokale middelbare school uitlekten naar de pers. De SGP’ers die nu de fractie zijn uitgezet, weigeren inzage in hun e-mail omdat een particulier bureau het onderzoek uitvoert. Ze vinden dat ze daarmee de privacy van burgers en bedrijven zouden schaden. (NRC)