Gedreven bopjazz

None

Het is de vloeibare sound waardoor je het akoestische jazzkwartet James Farm direct omarmt. Makkelijk, strak afgelijnd, maar nooit simpel. Gedreven bopjazz, lekker bewegelijk samenspel, de thema’s van alle kanten onderzoekend. James Farm is níét de band van Joshua Redman, zo wordt steeds onderstreept. Maar vanaf de eerste noot van dit kwartet met pianist Aaron Parks en ritmetandem bassist Matt Penman en drummer Eric Harland voel je: de Amerikaanse saxofonist is er beslist leidend in. Hij vindt zijn felle vrijheid in een vol groepsgeluid waarin een hybride melodische textuur en grooves worden gedeeld. Toch omlijnt City Folks, de opvolger van James Farms debuutplaat uit 2011, die democratische groepssound van de musici met elk drie composities en een bijdrage van drummer Harland. De dynamische spanning is het hoogst in Parks mooie poëtische composities, zoals ‘Unknown’. Live weten we dat het in deze band meer schuren kan.

    • Amanda Kuyper