De eerste van Galliano voor Maison Martin Margiela

Mandatory Credit: Photo by David Fisher/REX (4273048bb) Anna Wintour British Fashion Awards, London Coliseum, Britain - 01 Dec 2014
Mandatory Credit: Photo by David Fisher/REX (4273048bb) Anna Wintour British Fashion Awards, London Coliseum, Britain - 01 Dec 2014

Het modedebuut van 2015 wordt dat van John Galliano voor Maison Martin Margiela. Eind januari, tijdens de haute-coutureweek in Parijs, laat hij zijn eerste collectie voor het huis zien. Maar er is al een voorproefje: Anna Wintour nam gisteren in Londen tijdens de British Fashion Awards een Outstanding Achievement Award in ontvangst in een ontwerp van Maison Martin Margiela by John Galliano, zoals het merk vanaf nu waarschijnlijk genoemd gaat worden. Een elegante, lange jurk, schuin op draad gesneden, met een korte cape. Galliano liet zich voor het ensemble inspireren door tulpen en Vlaamse schilders. Het oogt meer vintage Galliano dan Martin Margiela, en dat is maar goed ook; het zou toch treurig zijn als iemand met zo’n staat van dienst als Galliano zich zou moeten voegen naar het handschrift van een generatiegenoot.

Nu maar hopen dat Only The Brave, de eigenaar van Maison Martin Margiela, het huis John Galliano snel overneemt van Dior, dan kan Galliano gewoon weer onder zijn eigen naam werken en het huis Martin Margiela een mooie, verdiende plek krijgen in de voorbije modegeschiedenis.

Overigens schijnt Martin Margiele inmiddels te hebben laten weten achter de benoeming te staan.

Meer over de benoeming van Galliano bij Maison Martin Margiela in dit artikel dat eerder in NRC Handelsblad verscheen.

    • Milou van Rossum