Blame Canada

Canada gaf de wereld al zoveel: onder andere Neil Young, Joni Mitchell, Celine Dion en Justin Bieber komen er vandaan. Maar het land is nog lang niet klaar met geven. Vorige week woensdag opende het Canadese ministerie van Buitenlandse Zaken, Handel en Ontwikkeling een officieel Twitter-account om grappen te maken over de vooroordelen die vooral Amerikanen hebben over hun burgers. Dat is de manier waarop @Canada ‘digitale diplomatie’ hoopt te bedrijven. Daar hoort bij dat ze de zogenaamde extreme beleefdheid van Canadezen (‘#sorrynotsorry’) uitlichten of expliciet verwijzen naar het gebruik om elke zin met ‘eh’ af te sluiten. Het is een andere aanpak dan officiële kanalen van landen zoals @sweden of @WeAreAustralia die elke week het beheer van het Twitter-account aan een van de burgers overgeeft. Maar hij lijkt succesvol, de eerste dag volgden al meer dan 41 duizend mensen @Canada en werden de grappen honderden keren gedeeld op Twitter.