India staat stil bij Wereld Aids Dag

foto AFP

Indiase activisten en kinderen laten ballonnen met red ribbons eraan los in de Indiase stad Calcutta, om aandacht te vragen voor Wereld Aids Dag (elk jaar op 1 december). Volgens het aidsprogramma van de Verenigde Naties had India eind vorig jaar het op twee na grootste aantal hiv-besmettingen ter wereld. Ook telde India meer dan de helft van het totale aantal Aziatische hiv-slachtoffers. Om aids te behandelen voorziet de Indiase regering sinds 2004 in medicijnen bij hiv-besmettingen, alleen bereikten die in 2012 maar de helft van de patiënten, blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie. Over de hele wereld werd gisteren stilgestaan bij aids. Ook in Nederland: in Amsterdam vroeg Stop Aids Now aandacht voor de ziekte. Op het Museumplein was een red ribbon gemaakt van ballonnen.