Anatomie van televisie

Misschien is het meest treurige wat John Atkinson ons onthult, het feit dat onze favoriete televisieshows niet zo magisch en bijzonder zijn als ze lijken. Met zijn infographic ‘Anatomy of Shows’ ontleedt de Canadese illustrator in grote lijnen de formule van sitcoms, historische drama’s, sport- en actualiteitenprogramma’s en realitytelevisie. En inderdaad, veel comedy’s gaan over hoofdrolspelers die schijnbaar niet bij elkaar passen. Ontstaat er elke aflevering een misverstand dat moet worden opgelost. Uiteraard eindigt de show altijd met een hartverwarmende (‘awww’) conclusie. Wie ‘Anatomy of Shows’ ziet, kan het nooit meer vergeten. Dus wees gewaarschuwd als je ooit nog ongedwongen wilt kijken naar Friends, Downtown Abbey of The Big Bang Theory. Maar de blog van Atkins, Wrong Hands, herbergt nog meer kleine diamantjes. Zoals zijn Shakespeare spoilers. Om de samenvatting van de meesterwerken van Shakespeare alvast te verklappen: ‘íedereen gaat dood’.