Oranje gelijk tegen N-Zeeland

De Nederlandse hockeysters hebben gisteren bij de Champions Trophy in Argentinië de eerste verliespunten opgelopen. Oranje moest in Mendoza tegen Nieuw-Zeeland, de nummer vier van de wereld, genoegen nemen met 1-1. Voor de olympisch en wereldkampioen kwam Caia van Maasakker uit een strafcorner tot scoren. Nederland opende zaterdag het achtlandentoernooi met een zege op China (2-0). Dat land eindigde op het WK eerder dit jaar in Den Haag als zesde. Maartje Paumen maakte tegen de Chinese ploeg in het derde kwart beide treffers uit een strafcorner. Vandaag is een rustdag in Mendoza. Morgen speelt Nederland in de laatste groepswedstrijd tegen Japan. In de andere groep is Argentinië het toernooi zaterdag begonnen met een nipte zege. Het thuisland, waar sterspeelster Luciana Aymar (37) afscheid neemt, versloeg in Mendoza Duitsland met 1-0. Augustina Habif maakte in de rebound van een strafcorner na 52 minuten het enige doelpunt. (Novum)