Obama overlegt vandaag over Ferguson

President Barack Obama vergadert vandaag met zijn kabinet over de situatie in Ferguson. De bespreking in Het Witte Huis focust op het beleid van zijn overheid over het verstrekken van wapens aan politie en andere veiligheidsdiensten. En Obama bespreekt manieren om het wantrouwen tussen politie en samenleving te herstellen.

President Obama
President Obama Foto EPA / Jason Wambsgans

President Barack Obama vergadert vandaag met zijn kabinet over de situatie in Ferguson. De bespreking in het Witte Huis focust op het beleid van zijn overheid over het verstrekken van wapens aan politie en andere veiligheidsdiensten. Het Witte Huis meldt dat de president ook om de tafel gaat met jonge activisten om te praten over het wantrouwen tussen de politie en de gekleurde gemeenschappen.

Vertrouwen herstellen

Daarna zal hij samenkomen met zijn overheden, justitie en burgers om te bespreken hoe politie en burgers kunnen samenwerken om het vertrouwen tussen de twee groepen in Amerikaanse steden te herstellen. Dat zei het Witte Huis gisteren in een verklaring.

De protesten in Ferguson houden aan maar zijn minder groot in omvang en minder gewelddadig dan de dagen na de uitspraak van de jury, toen bekend werd dat de politieagent die in augustus de 18-jarige Michael Brown doodschoot niet wordt vervolgd. Obama zal vandaag ook de wetswijziging die hij in augustus doorvoerde naar aanleiding van het incident in Ferguson met zijn kabinet evalueren.

    • Carlijn Vis