Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Moe van het snelle leven

Op dit langverwachte solodebuut blikt Feis op mooie, sfeervolle beats terug op een verleden waarin hij gewapend, verdoofd en doelloos door Rotterdam liep. Hij vertelt hoe hij die wereld achter zich liet, moe van het snelle leven en de uitzichtloosheid. Feis is rauw en bedeesd, vastberaden en onzeker, soms lomp en dan weer filosofisch. Het ene moment is hij fel, het volgende is hij een rustige verteller die met mooie vergelijkingen tot nadenken stemt. Feis benoemt nadrukkelijk zijn masker en zijn worstelingen. Urgent en boeiend.