Is het Carlos Alberto? Is het Cafú? Neen, het is de Goal van het Weekend

2014-11-30 00:00:00 epa04509894 Torino's defender Bruno Peres (R) scores the goal of 1-1 during the Italian Serie A soccer match between Juventus FC and Torino FC at Juventus Stadium in Turin, Italy, 30 November 2014. EPA/ANDREA DI MARCO
2014-11-30 00:00:00 epa04509894 Torino's defender Bruno Peres (R) scores the goal of 1-1 during the Italian Serie A soccer match between Juventus FC and Torino FC at Juventus Stadium in Turin, Italy, 30 November 2014. EPA/ANDREA DI MARCO

Een fantastische nummer één dit weekend en ook een eervolle vermelding voor Robin van Persie, die geweldig toesloeg op een voor hem belangrijk moment.

3. Sean Geddes (Worcester City FC)

Hij trainde schijnbaar ooit mee bij Manchester United, maar de 22-jarige Sean Geddes slijt z’n nog steeds jonge voetbaldagen inmiddels op het zesde niveau in Engeland. Geen wonder dat de beelden van deze rabona lob niet van al te best niveau zijn. Ze bereikten het web via supporters die beelden begonnen te verspreiden van een wel heel fraaie goal. Niet vanuit diverse camerastandpunten en geen herhalingen: slechts ruw materiaal beschikbaar.
http://youtu.be/Q1EW1w4Y0rk

2. Robin van Persie (Manchester United)

Wat had hij het nodig. Weinig spelers die zo duidelijk tegen zichzelf kunnen voetballen als ‘RVP’. En wat een moment om het te doen; met Falcao weer wedstrijdfit en een serie wedstrijden zonder noemenswaardige indruk te maken stelde Louis van Gaal vrijdag Van Persies basisplaats ter discussie. De besluitvaardigheid en uitvoering van dit doelpunt, de kracht die hier heerlijk gekoppeld wordt aan precisie…

“And here’s Robin van Persie. He wants it on that left foot… And that is why! His light may have dimmed this season, but now he is shining brightly again!”


Robin Van Persie Gooal Manchester United 3-0… door Inovation1

1. Bruno Peres (Torino)

De volgende in een reeks van geweldige Braziliaanse rechtsbacks? Nou, dat waarschijnlijk niet. Het is in elk geval nog iets te vroeg om Peres in het rijtje van Djalma Santos, Carlos Alberto, Jorginho en Cafú (en Dani Alves? Nee.) te plaatsen. Maar zijn goal gisteravond in de stadsderby tegen Juventus, die mag er zijn hoor. Wat een rush, zeg!