Cultuur

Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow
blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Woon je in een lommerrijke buurt? Lange oprijlanen, nette buren? Dan zou het zomaar kunnen dat je postcodegebied één van de treurigste van Nederland is. Voor wie zijn huis wil verkopen, dan. Kijk hier of jouw postcode ertussen staat.

De rente daalt en bereikt historisch lage niveaus. Slecht nieuws voor wie spaart, dat levert nog nauwelijks iets op. Maar hoe zit het met rood staan - rekenen banken de lage stand daar ook netjes door? Nee dus, blijkt uit onderzoek van NRC Q.

Topdrukte bij webshops vandaag. Vanwege Sinterklaas, maar vooral ook omdat het Cyber Monday is, de drukste dag van het jaar voor online winkels.

Coca-Cola komt met iets heel normaals, namelijk melk. Toch heeft iedereen het erover. Hoe krijgt de frisdrankfabrikant dat voor elkaar?

Poldernieuws

Wat doen banken met ons spaargeld? Geen idee, schrijft de Volkskrant. Nu is er een campagne om ‘verduurzaming’ wettelijk af te dwingen en onethische investeringen te voorkomen.

De voorspelbaar-irrationele Nederlander die zich onnodig duur verzekert komt aan bod in nrc.next.

In de Telegraaf het bericht dat Griekenland ‘tegen alle beweringen in’ toch weer Europese steun krijgt. Tien miljard euro, zelfs.

While you were sleeping… in the US

The Wall Street Journal schrijft over de vloed van Aziatische namaakspullen in de VS. De overheid wil er een stokje voor steken.

De Zweedse maker van Snus, een soort pruimtabak, wil in de VS andere, ‘lichtere’ waarschuwingsetiketten mogen gebruiken. Dat is nogal wat, volgens The New York Times.

Katniss Everdeen en geestige pinguïns zorgen dat het bioscoopwezen ook in tijden van online streaming prima blijft presteren, meldt de LA Times.

While you were sleeping… in Asia

De protesten in Hongkong escaleren, schrijft de South China Morning Post. Toen duizenden demonstrerende studenten een overheidsgebouw probeerden te bestormen, braken gevechten uit met de politie.

De aandelenbeurzen van de Golfstaten dalen hard, bericht The Wall Street Journal. Beleggers vrezen voor de gevolgen van de lage olieprijs.

De Australische mijnbouwer BHP Billiton zal de komende maanden zijn ijzerertsproductie opvoeren, ondanks de kelderende prijzen. Volgens sommige analisten is dat niet slim, meldt Bloomberg.

NRC Q’s citaat van de dag

“Coca-Cola is the only business in the world where no matter which country or town or village you are in, if someone asks what do you do and you say you work for Coca-Cola, you never have to answer the question, ‘What is that?’” - Muthar Kent, bestuursvoorzitter van Coca-Cola

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Meld je aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.