Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

Dienst

De gynaecologen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis komen niet meer van huis gereden voor een spoedgeval, maar zijn één etmaal onafgebroken inpandig. De geboorte is immers de gevaarlijkste reis van het leven.

Vanmorgen sta ik in de lift van het ziekenhuis. Een jonge leerling-verpleegkundige staat vol verbazing naar mijn spullen te kijken. Ze weet dat ik gynaecoloog ben, maar waarom ik nou toch drie tassen bij me heb? Trots leg ik haar uit dat ik 24 uur non-stop ga bivakkeren in het JBZ. Haar mond valt open en ze vraagt: „24 uur… pfff…is dat, eh, voor het goede doel ofzo?”

Mieke Kerkhof