Deportivo-supporter in rivier gegooid na rellen en overlijdt

In Spanje liep het volledig uit de hand bij de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Deportivo La Coruña.

Spanje is gisteren opgeschrikt door heftig supportersgeweld waarbij een dode viel. De 43-jarige Francisco Javier Romero Taboada kwam bij rellen voor het competitieduel tussen Atlético Madrid en Deportivo La Coruña om het leven. De supporter van Deportivo liep klappen op bij een vechtpartij in Madrid en werd met ernstige verwondingen in de Manzanares rivier gegooid. Hij overleed aan een hartstilstand. De politie pakte gisteren twintig mensen op.

De wedstrijd ging ondanks alles gewoon door. Atlético won in een grimmige sfeer met 2-0. Supporters van Deportivo maakten de aanhang van Atlético uit voor moordenaars. Bij de rellen raakten verder nog elf personen gewond onder wie een agent.

Het duel tussen Atlético en Deportivo was vooraf al aangemerkt als risicovol. In aanloop naar de wedstrijd zouden leden van de harde kernen van beide clubs elkaar hebben uitgedaagd via WhatsApp. In de buurt van het Estadio Vicente Calderón kwam het tot een vechtpartij toen de supportersbussen van Deportivo arriveerden. Daarbij waren aanvankelijk zo’n zestig hooligans betrokken. Dat aantal groeide volgens berichten van de politie uit tot 180. Fans ging elkaar met flessen, stokken en allerlei andere voorwerpen te lijf.

Ook in Coruña ontstonden gisteren ongeregeldheden toen supporters van Deportivo een bar in die stad bestormden waar aanhangers van Atlético Madrid op de televisie naar de wedstrijd keken. Daarbij vielen twee gewonden.