Mijn 5.000 vrienden

None

NPO 3, 19.55-20.25u.

Gebruikers van social media zien dagelijks berichten voorbij komen van mensen die ze in het echt nog nooit hebben gezien. Ze krijgen een beeld van iemand dat op zijn minst onvolledig is en in sommige gevallen helemaal niet klopt. Hoe ziet het analoge leven van deze onbekende vrienden er uit? Dat is de vraag die Tim Hofman stelt in het BNN-programma Mijn 5.000 vrienden. Hofman heeft duizenden vrienden op Facebook die hij nog nooit heeft gezien. Hij reist door Nederland om ze te ontmoeten. Hofman gaat bijvoorbeeld op pad met de vijftienjarige Jonas Bloemen, die via Facebook een snuffelstage bij de tv zocht. Bloemen leert een paar kneepjes van het vak en maakt uiteindelijk een filmpje dat viral gaat op internet. Mijn 5.000 vrienden werd vorig jaar door het publiek verkozen tot het beste format van TV Lab, het programma waarin tv-makers nieuwe ideeën uitproberen. De komende weken zijn er iedere werkdag nieuwe afleveringen te zien. De toon van het programma is luchtig, maar af en toe is er ruimte voor een serieus verhaal. Hofman gaat nu ook op bezoek bij bekende Nederlanders uit zijn vriendenlijst. Hij probeert bijzondere spullen te verzamelen voor een veiling ten behoeve van 3FM Serious Request.