Fans Anderlecht en Club Brugge zingen ‘Mia’ van zanger Gorki

In Vlaanderen hebben fans van Anderlecht en Club Brugge vanmiddag luidkeels meegezongen met ‘Mia’, de grootste hit van Luc De Vos. De zanger van Gorki werd gisteravond dood gevonden in zijn appartement in Gent.

In Vlaanderen hebben fans van Anderlecht en Club Brugge vanmiddag luidkeels meegezongen met ‘Mia’, de grootste hit van Luc De Vos.

De zanger van Gorki werd gisteravond dood gevonden in zijn appartement in Gent.

Twitter avatar olemans Dries Olemans Mooi van de Anderlecht-dj, Mia na een bewogen match, plots vreemd soort sereniteit in het stadion.. #andclu #lucdevos
Twitter avatar JonasPootemans Jonas Rivalen op het veld, naast het veld doen we dit. #Respect http://t.co/7nc6ZDS0Er #andclu

Vanochtend werd ‘Mia’ ook gespeeld door de beiaard van het Belfort in Gent. Inwoners kwamen bijeen om te luisteren en rouwen.

De Vos overleed aan acuut falen vitale organen

Eerder vanavond werd bekend dat De Vos is overleden aan een ‘acuut falen van een aantal vitale organen’. Er is volgens het parket van Oost-Vlaanderen geen sprake van kwade opzet; zelfdoding wordt uitgesloten. De Vos werd 52 jaar oud. Hij laat een vrouw en zoon na.

Twitter avatar ParketOVL ParketOostVlaanderen Resultaat autopsie: doodsoorzk zanger LDV niet te wijten à kwaad opzet, evenmin à zelfdoding; wél acuut falen van aantal vitale organen

Gorki was vooral in Vlaanderen een populaire band, in Nederland in mindere mate. De groep, opgericht in 1989, maakte in totaal elf albums met daarop hits als Anja, Lieve Kleine Piranha en Mia met de in België beroemde zin “sterren komen, sterren gaan, alleen Elvis blijft bestaan”. Op Canvas wordt een programma uitgezonden dat Alleen Elvis blijft bestaan heet.

    • Marije Willems