Deze week: het grote winkelen kan beginnen, krijgt topman van Microsoft 65 miljoen aan aandelen?

Foto Reuters

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Dit is de week van het grote winkelen. In de Verenigde Staten is het maandag Cyber Monday, na het Chinese Singles Day de wereldwijd grootste feestdag voor online retailers. Topdrukte dus, voor Amazon. Maar ook hier zullen (online) winkels het druk krijgen, vanwege Sinterklaas natuurlijk. Moet jij ook nog inkopen doen? Pas dan op voor speelgoed in de aanbieding.

2. Krijgt topman van Microsoft Satya Nadella zijn beloning? Woensdag stemmen de aandeelhouders van het technologiebedrijf over een aandelenpakket van 65 miljoen dollar dat aan Nadella is toegewezen. ISS, adviseur van een paar grote aandeelhouders, adviseert om tegen te stemmen. Het is “bezorgd” over het “megapakket”.

3. Wacht nog maar even met dat bezoek aan Brussel of Parijs. In België wordt er weer gestaakt bij de spoorwegen. Geen Thalys dus. De hinder/strijd duurt nog even voort: ook voor 8 en 15 december zijn stakingen gepland.

4. Ook in Nederland wordt gestaakt. Werknemers van technische groothandels (leveranciers van bouwmaterialen bijvoorbeeld) leggen donderdag het werk neer. Ze eisen een nieuwe cao.

5. Waarom gaat het zo slecht met Nederlandse autodealers? Nou, er worden niet zoveel auto’s verkocht. Dit jaar bijna elke maand minder auto’s dan dezelfde maand een jaar eerder. Deze week: de verkoopcijfers van november.

6. Is de nieuwe formule van Abercrombie & Fitch een succes? Vanwege tegenvallende resultaten veranderde het Amerikaanse modebedrijf bijna alles, eigenlijk. De ontblootte modellen, het nachtclubgevoel en alleen maar kleine maten: ze zijn er niet meer. Woensdag komt A&F met de nieuwste resultaten.

7. Nog meer mode op woensdag. G-III, eigenaar van merken als Calvin Klein, Levi’s, Tommy Hilfiger en Dockers, komt ook met de nieuwste cijfers.

    • Annemarie Sterk