In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week onder andere: opnieuw rellen in Ferguson, demonstraties van burgers in Kenia en schapenboeren in Parijs en het nieuwe Nationale Trainingscentrum van Defensie.
<strong>Foto van de week:</strong> Woensdag 26 november, "Ferguson: Vaak zegt één foto meer dan duizend woorden is zowat het meest misbruikte cliché in de fotografie. Soms maakt net dat ene woord een wereld van verschil." ( Evert Hermans , fotoredactie NRC)
AP / David Goldman
Ferguson, Missouri, Verenigde Staten, 26 November 2014.
EPA / Alexey Furman
Oakland, Californië, Verenigde Staten, 25 november, 2014. Een demonstrant zit bij een straatvuur na de juryuitspraak inzake de in augustus doodgeschoten Michael Brown in Ferguson, Missouri. Besloten was, dat de agent die de jongen doodschoot niet wordt vervolgd.
REUTERS / Stephen Lam
Bhopal, India, november 2014. Een meisje met hoor-en spraakproblemen in het revalidatiecentrum dat is gesponsord door Bhopal Medical Appeal. Dit centrum behandelt alleen gezinnen van wie zeker is dat hun gezondheidsproblemen veroorzaakt zijn door het Union Carbide gaslek van 30 jaar geleden. Volgens mensenrechtenorganisaties is nooit gedegen onderzoek verricht naar de kwaliteit en schadelijkheid van drinkwater in de regio.
REUTERS / Danish Siddiqui
Paktita provincie, Afghanistan, 24 november 2014. Veiligheidstroepen staan paraat bij een bezoek van leider Abdullah Abdullah aan nabestaanden nadat 45 bezoekers van een volleybalwedstrijd afgelopen zondag omkwamen bij een zelfmoordaanslag.
REUTERS / Mohammad Ismail
Cha das Caldeiras, Fogo, Kaapverdië, 25 november 2014. Kaapverdianen worden geëvacueerd nadat de vulkaan op 23 november is uitgebarsten.
EPA / Isabel Marques Nogueira
Yola, Nigeria, 25 november. 25, 2014. Een jager gaat met andere dorpelingen op pad om hun woonplaats te beschermen tegen strijders van Boko Haram.
AP / Sunday Alamba
Nairobi, Kenia, 25 november, 2014. Burgers houden houten kruizen omhoog in een demonstratie waarin ze grotere nationale veiligheid eisen. Na een reeks aanslagen zijn duizenden Keniaanse agenten werden teruggeroepen uit gebieden waar tegen islamitische terreurgroepen als de Shebab wordt gestreden. Deze aanslagen begonnen nadat Kenia in 2011 Somalië binnenviel om tegen deze terreurgroepen te strijden.
AFP /Simon Maina
Wenen, Oostenrijk. 25 november 2014. Een sculptuur van de kunstenaarsgroep Steinbrener/Dempf en Huber hangt in de 20 meter hoge jezuïetenkerk in Wenen. De sculptuur weegt 700 kilo.
AP / Ronald Zak
Magliesberg, Zuid-Afrika, 26 november, 2014. De 'Paramount Group Anti-Poaching training and K9 (canine) academy' simuleert de arrestatie van een stroper met behulp van honden. De toegenomen stroperij van vooral neushoorns en olifanten wordt tegengegaan door specialistische training van honden en opzichters.
AFP / Gianluigi Guercia
Plymouth, Massachusetts, Verenigde Staten, November 24, 2014. Het 'levende museum' Plimouth Plantation bootst de geschiedenis zo waarheidsgetrouw mogelijk na. Volgens het museum staat het driedaagse oogstfeest dat in 1621 op de Plymouth Colony werd gehouden model voor de hedendaagse Thanksgiving-viering in de Verenigde Staten.
REUTERS / Brian Snyder
Sao Paulo, Brazilië, 26 november 2014. Supporters van het Braziliaanse team moedigen hun spelers aan bij de wedstrijd tegen het Colombiaanse team Atletico Nacional tijdens de Copa Sudamericana in het Morumbi stadion.
AFP / Nelson Almeida
Donetsk, Oekraine, 27 November 27, 2014. Puinruimen na beschietingen in het westen van Donetsk.
REUTERS / Antonio Bronic
Madrid, Spanje, 27 november 2014. De Sneeuwstorm door de Spaanse kunstenaar Francisco de Goya wordt getoond in de expositie ''Goya in Madrid. Tapestry Cartoons 1775-1795' in het Prado-museum in Madrid. Het is daar nog te zien tot 3 mei 2015.
EPA / Zipi
Parijs, Frankrijk, 27 November, 2014. Franse schapenboeren hebben een dood schaap op straat gegooid tijdens een demonstratie bij het ministerie van landbouw. Ze eisen een plan van aanpak om de toenemende schapensterfte door wolvenaanvallen tegen te gaan.
AFP / Eliot Blondet
Mogadishu, Somalië, 27 november, 2014. Bij een bomaanslag kwam een medewerker van een Turks bedrijf om het leven. De aanslag werd niet opgeëist, maar de aan Al-Qaida gelinkte Shebab-rebellen worden wel verantwoordelijk gehouden voor een reeks moorden op politici, teruggekeerde vluchtelingen en anderen die betrokken zijn bij internationale gelegenheden.
AFP / Mohamed Abdiwahab
New York, 27 november 2014. Kinderen kijken naar de Macy's Thanksgiving Day Parade.
AP / Julio Cortez