Waag een gespreide gok

Veel nieuwe biotechbedrijven halen de eindstreep niet. Halen ze de finish wel, dan wacht beleggers vaak een mooie koerswinst. In de tussentijd wordt veel geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Daardoor keren biotechbedrijven geen dividend uit, of pas na jaren. En juist een aantrekkelijk dividend is voor veel beleggers van doorslaggevend belang in deze tijd met historisch lage rentes. Toch loont een ‘biotechnuance’ binnen een beleggingsportefeuille. Zwitserland en de VS hebben de grootste biotech- en farmacieconcerns ter wereld. Die hebben de weg geplaveid voor nieuwkomers die financiering willen ophalen, maar ze kopen die starters ook vaak op. Wil je niet op één paard wedden en toch profiteren van de kansen, kies dan voor indexvolgers die in een mandje van biotechaandelen beleggen. Bij voorkeur van een fonds waar ervaren managers die de sector én de bedrijven goed kennen aan het roer staan.