Hotel California op 1

Cover Hotel California van The Eagles

Hotel California van The Eagles staat dit jaar op nummer 1 in de Top 2000 van Radio 2 en verdrijft daarmee Bohemian Rhapsody van Queen van de eerste plaats. De derde plek is voor Stairway To Heaven van Led Zeppelin.

Vorig jaar ging de strijd om de eerste drie plekken ook al tussen deze bands. Toen eindigde Queen op 1, The Eagles op 2 en Led Zeppelin op 3.

Het is pas de derde keer dat Queen niet op 1 staat. In 2010 kwam Hotel California ook al op de eerste plek terecht. In 2005 viel die eer ten deel aan Boudewijn de Groot, met Avond. Overigens kwam die positie door een actie van luisteraars. Volgens de NPO brachten dit jaar een recordaantal van 3,8 miljoen mensen hun stem uit.

The Eagles traden in mei van dit jaar nog op in Amsterdam. De recensent van deze krant schreef toen: „Met nummers als Witchy Woman, Take It Easy, Desperado, One Of These Nights en natuurlijk monsterhit Hotel California bieden The Eagles een drie uur durende onderdompeling in geruststellend muzikaal meesterschap.” (NRC)