Opnieuw sancties EU vanwege Oekraïne

De Europese Unie legt nieuwe sancties op aan dertien personen en vijf entiteiten die betrokken zouden zijn bij activiteiten van de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne. Dat heeft de organisatie gisteren besloten. De getroffenen kunnen reisrestricties en het bevriezen van hun tegoeden tegemoet zien. De namen van de mensen, organisaties en ondernemingen worden vandaag openbaar gemaakt. Door het besluit komt het totale aantal mensen dat sancties opgelegd heeft gekregen voor het ondermijnen van de territoriale integriteit van Oekraïne uit op 132. Eerder deze maand zei EU-buitenlandvertegenwoordiger Federica Mogherini dat meer sancties alleen niet genoeg zijn om de crisis in Oekraïne te beëindigen. Zij riep op tot een nieuwe dialoog met Rusland.

    • Novum