In beeld

Nederlandse hulpdiensten bereiden zich voor op het ergste

Stel je voor dat Nederland getroffen wordt door een chemische aanval of een nucleair incident. In zo'n geval is het fijn als hulpverleners precies weten wat ze moeten doen. Daarom werd donderdag in Vught het Nationaal Trainingscentrum (NTC) geopend door minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en minister Hennis-Plaesschaert van Defensie. In het centrum vinden trainingen plaats op het gebied van chemische, biologische, radiologische en nucleaire incidentenbestrijding, Zo kunnen hulpverleners in het centrum bijvoorbeeld een aanslag op een (zeer realistisch nagebouwd) metrostation simuleren. Diensten die aan de oefeningen deelnemen zijn onder meer de brandweer, de politie en de GGD.
NRC / Maarten Hartman
NRC / Maarten Hartman
NRC / Maarten Hartman
NRC / Maarten Hartman
NRC / Maarten Hartman
NRC / Maarten Hartman
NRC / Maarten Hartman
NRC / Maarten Hartman
NRC / Maarten Hartman
NRC / Maarten Hartman