Eerst zondag, toen dinsdag en nu? PSV-Feyenoord wederom uitgesteld

PSV'ers in de stromende regen afgelopen donderdag in Portugal: Memphis Depay (midden) viert zijn doelpunt met Adam Maher (links) en Luciano Narsingh (rechts). Foto EPA/ Mario Cruz

Een forse Portugese regenbui kan voor flinke logistieke problemen zorgen, zo blijkt: de Eredivisietopper PSV-Feyenoord gaat ook op dinsdagavond niet door, nadat die eerder al verplaatst werd van zondag. De reden is dat de NS het vervoer van alle Rotterdamse supporters naar Eindhoven niet rond kan krijgen.

In ieder geval niet op korte termijn, zo meldt de KNVB in een persverklaring. Tot die conclusie is de bond gekomen na “intensief overleg” met de gemeente Eindhoven, de clubs en de vervoersbedrijven. Operationeel directeur Gijs de Jong in de verklaring:

“Dat ook de fans van Feyenoord bij dit duel aanwezig kunnen zijn, is voor ons een heel belangrijke voorwaarde. (…) Toen we het duel gisteren naar dinsdag verplaatsten, leken alle seinen op groen te staan. Met de kennis van nu blijkt dat tot onze grote teleurstelling anders te liggen. Nu gaan we op zoek naar een datum waarop iedereen van de wedstrijd kan genieten.”

De bedoeling is dat de wedstrijd zo snel mogelijk ingehaald wordt, maar een precieze datum is er nog niet:

“Vanuit sportief oogpunt was het beter geweest als de wedstrijd dinsdag had plaatsgevonden, maar het supportersbelang weegt in dit geval zwaarder. Het uitgangspunt blijft dat we de wedstrijd zo snel mogelijk op het programma zetten.”

De regenbui

Oorzaak van alle logistieke problemen is de hevige regenval tijdens de Europa League-groepswedstrijd die PSV afgelopen donderdag tegen het Portugese Estoril speelde. De wedstrijd werd na de eerste helft gestaakt - Estoril leidde toen met 3-2 - doordat het veld onbespeelbaar was geworden. De wedstrijd werd gisteren afgemaakt en eindigde in 3-3, waardoor PSV, net als Feyenoord donderdag, zich plaatste voor de knock-outfase van het tweede Europese clubtoernooi.

Maar doordat de spelers van de Eindhovense ploeg wel genoeg rust horen te krijgen voor de volgende wedstrijd - de KNVB houdt vast aan een tijdbestek van minstens 48 uur tussen twee wedstrijden - werd besloten de topper tegen Feyenoord te verplaatsen naar dinsdag.

    • Frank Huiskamp