Nieuwe directeur voor groentetelers

Wie gaat waarheen? De belangrijkste benoemingen deze week.

Vanaf 1 december is Rob Verhoeff (44) de nieuwe directeur van ontwikkelingsmaatschappij OMALA in Lelystad. OMALA is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein rond vliegveld Lelystad. Verhoeff begon zijn carrière als accountant en werd in 1999 partner bij PT Finance, een bureau voor financiële dienstverlening in Tilburg. In die rol was hij veel betrokken bij gebiedsontwikkelingen, zonder meer rond Schiphol.

Michiel van Ginkel (50) volgt vanaf 1 december Gerjo Scheringa op als algemeen directeur van ZON, de verkooporganisatie van telers van groente en fruit. Na zijn opleiding tot farmaceut werkte Van Ginkel onder andere bij Procter en Gamble en H. J. Heinz. Ook was hij van 2005 tot 2012 algemeen directeur van HAK. De afgelopen twee jaar adviseerde hij levensmiddelenbedrijven in binnen- en buitenland.

Per 1 februari is Arend Jan Poelarends (39) de nieuwe financieel directeur van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Hij volgt Jan Naaktgeboren op, die naar het St. Antonius Ziekenhuis vertrekt. Poelarends werkt nu nog als Manager Zorginkoop Medisch Specialistische Zorg en GGZ bij Achmea. Poelarends was daarvoor registeraccountant.

RotterdamV, Het Rotterdamse kenniscentrum voor homo-emancipatie heeft Anna Tijsseling aangesteld als directeur. Daarnaast blijft ze docent Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Tijsseling was onder meer medeoprichter van het lesbisch platform FemFusion.