Liever poker dan roulette

Beleggen in biotech is een vorm van roulette waaraan een gemiddelde belegger zich niet zou moeten wagen. Het is ongelofelijk lastige materie en veel beursgenoteerde biotechbedrijven gaan failliet omdat zij afhankelijk zijn van één product. Als het misgaat, gaat het ook goed mis. Voor insiders is het een vorm van poker met veel meer kansen op succes. Beleggers doen er verstandig aan om zich bij deze insiders aan te sluiten. Dat kan door te beleggen in fondsen die biotechbedrijven in portefeuille hebben of door te beleggen in de grote farmaceutische bedrijven die de ontwikkelingen bij biotechondernemingen op de voet volgen. Zij zijn vaak vroege investeerders in succesvolle bedrijven. Het rendement op deze indirecte beleggingen zal ongetwijfeld lager zijn dan dat op een succesvolle biotechbelegging. Maar de kans op het verliezen van je complete investering is uiterst gering – en dat is ook wat waard.