Charade

None

(Stanley Donen, 1963). Het wervelende Charade werd door regisseur Stanley Donen omschreven als „a mystery adventure comedy romance”. Audrey Hepburn is de mondaine Regina, wier echtgenoot is vermoord met achterlating van 250.000 dollar. Maar waar is het geld? Plotseling zitten vijf mannen achter haar aan - onder wie de mysterieuze Cary Grant - allemaal op zoek naar het geld. Hepburn wilde alleen meedoen als Grant de hoofdrol zou spelen. De toen 59-jarige Grant wilde wel, maar alleen als het script veranderde. Hij vond het ongeloofwaardig op zijn leeftijd nog achter de vrouwen aan te zitten. Schrijver Peter Stone keerde zijn scenario om: de assertieve Hepburn jaagt onbeschaamd op de terughoudende Grant. De bruisende muziek is van de veelzijdige componist Henry Mancini (Pink Panther, Breakfast at Tiffany’s).

Canvas, 13.55-15.45 uur

André Waardenburg