Dode bij demonstratie tegen al-Sisi in Kaïro

Foto AFP

Deze man is net neergeschoten in Kaïro, de kogelwonden zijn nog te zien op zijn borst. Gisteren raakten leger en politie slaags met islamisten in de Egyptische hoofdstad, een jaar na de coupe op de islamistische president Mohammed Morsi. De islamisten hadden opgeroepen tot protesten door heel Egypte om zo de regering ten val te brengen. Ook kwamen ze op voor het recht om hun geloof te belijden zoals zij dat willen en waarschuwden ze voor een ‘oorlog tegen de islam’. De veiligheidsdiensten pakten gisterochtend meer dan honderd betogers op voorafgaand aan de geplande demonstraties. Bij de arrestatiegolf in Kaïro kwamen twee militairen om; ze werden neergeschoten door onbekende aanvallers. Ook raakten twee dienstplichtigen gewond. Het was de eerste poging van islamisten tot een grootschalige betoging sinds het afzetten van Morsi vorig jaar.

    • Ap