Who the fuck is Jett Rebel

None

De meeste muzikanten moeten jaren ploeteren voordat ze een beetje succes hebben. Optredens voor lege zalen, trips in stinkende busjes en platenmaatschappijen die niet willen luisteren. Zanger Jelte Tuinstra (1991), beter bekend als Jett Rebel, kon veel van deze stappen overslaan. Zijn eerste hit Louise kwam in oktober 2013 uit, waarna een zomer met meer dan zestig festivaloptredens volgde, waaronder Pinkpop en Lowlands. In februari staat hij met een eigen headlineshow in de Heineken Music Hall (capaciteit: 5500). Documentairemaakster Linda Hakeboom volgende hem tijdens zijn tour en het maken van zijn debuutalbum. Tuinstra creëerde een alter-ego om door te breken. „Jelte Tuinstra is een mooie naam. Maar heel veel verder dan Heerenveen en Sneek zul je er niet mee komen.” Jelte is kalm en onzeker, Jett is een rebellerende boef.

NPO 3, 21.55-23.00u.