Tientallen doden door aanslag moskee Nigeria

Zeker 92 mensen zijn gisteren gedood bij een driedubbele bomaanslag op een moskee in de Noord-Nigeriaanse stad Kano. Minstens 126 raakten gewond. De autobommen gingen af nadat het vrijdaggebed was begonnen. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. Donderdag kwamen ook al veertig mensen om nadat een bermbom afging in het oosten van het land, nabij de grens met Kameroen. De aanslag, waarbij vijf soldaten zijn gedood, wordt toegeschreven aan Boko Haram. De verdenking gaat in Nigeria al gauw uit naar de terreurbeweging, die geregeld aanslagen pleegt op christenen en gematigde moslims in het land. Vlakbij de moskee staat het paleis van emir Sanusi Lamido Sanusi, van wie nog niet duidelijk is of hij wel of niet in de moskee was tijdens de explosies. AP