Betaal niet de hoofdprijs

None

Of de belegger gaat gokken of beleggen, is een keuze. Wil de belegger profiteren van de biotechsector, dan is het volgen van de Nasdaq biotechindex al een enorme volatiele belegging. Dit mandje aandelen is sinds maart 2009 met 409 procent opgelopen, flink meer dan de S&P 500, waar inclusief het dividend een rendement van 227 procent viel te behalen. Met een belegging in deze index is verlies van al het kapitaal uitgesloten. Het zal immers niet gebeuren dat al die biotechbedrijven failliet gaan. Ik denk echter dat dit niet de juiste tijd is om te beleggen in biotech. De enorme koerswinsten van de afgelopen jaren hebben ervoor gezorgd dat beleggers dolenthousiast zijn over deze sector. Private-equitypartijen brengen hierdoor graag biotechbedrijven naar de beurs. Beleggers willen de hoofdprijs betalen. Zij doen gretig mee. De geschiedenis heeft geleerd dat belegger op zo’n moment beter voorzichtig kunnen zijn.