Acteur Mickey Rourke keerde op 62-jarige leeftijd terug in de ring. En hij ‘won’

Foto AFP/ Alexander Nemenov

Daar stond hij, cowboyhoed op zijn hoofd. Een oude man met het lichaam van een wat minder oude man. Mickey Rourke, die we vooral kennen als acteur (The Wrestler, Sin City, keerde gisteren in Moskou op 62-jarige leeftijd terug als bokser, iets wat hij in vooral de jaren 60 en 70 op hoog niveau deed. Hij versloeg zijn tegenstander in de oefenwedstrijd, de Amerikaan Elliot Seymour (33 jaar jonger), ook nog. Maar als je naar de beelden kijkt, kun je het amper boksen noemen wat de mannen deden.

Rourke en Seymour waren vooral aan het verdedigen en echt harde klappen werden er niet uitgedeeld. Nou is dat voor Rourke met zijn 62 nog wel begrijpelijk, maar minder voor een 29-jarige bokser, al staat die niet bepaald als een hoogvlieger bekend met maar één keer winst in al zijn professionele wedstrijden. Volgens persbureau AP waren enkele klappen die Rourke uitdeelde ook nog eens niet volgens de regels. Al deze dingen bij elkaar doen mensen ook twijfelen aan de echtheid. Maar dat zal er ongetwijfeld helemaal niet toe doen. Er is heel veel geld neergelegd voor de oefenwedstrijd en het publiek kreeg met de aanwezigheid van Rourke eigenlijk al genoeg.

Trailer van The Wrestler:

Rourke daarentegen zegt het boksen weer serieuzer te willen oppakken, als oplossing voor wat “persoonlijke problemen”, zo schrijft AP. Volgens de acteur heeft boksen hem “gered van zichzelf”. In de aanloop naar de wedstrijd viel hij zo’n zestien kilo af. Hij is nu veel dunner dan toen hij was voor zijn veel bekroonde rol als worstelaar in The Wrestler van regisseur Darren Aronofsky.

    • Frank Huiskamp