Oranjevrouwen plaatsen zich voor WK

None
Foto ANP PRO SHOTS

Het Nederlands vrouwenelftal heeft gisteren met 1-2 gewonnen van Italië. Daarmee plaatsten de Oranjevrouwen zich voor het WK in juni 2015 in Canada. Het lukte een Nederlands vrouwenelftal niet eerder om zich voor de wereldkampioenschappen te plaatsen. De 18-jarige Vivianne Miedema scoorde twee keer voor Oranje in de eerste helft. In de tweede helft maakte de Nederlandse Stefanie van der Gragt een eigen doelpunt. Toen ze probeerde een voorzet tegen te houden, schoot ze de bal keihard in eigen doel. Desondanks wist Nederland de voorsprong te behouden.

Ook in het mannenvoetbal boekte een Nederlands team gisteren succes. Feyenoord maakte in de Europa League grote indruk. De ploeg van trainer Fred Rutten versloeg titelhouder Sevilla in De Kuip met 2-0. Daardoor verzekerde de Rotterdamse club zich in een vroegtijdig stadium van een volgende ronde op Europees niveau. Daarin slaagde Feyenoord tien jaar geleden voor de laatste keer. Rutten sprak van een „heel mooie voetbalavond”.

    • NRC