PSV-Feyenoord vanwege gestaakte Europa League-wedstrijd verplaatst

PSV-Feyenoord wordt niet zondagmiddag, maar dinsdagavond gespeeld. Dat komt doordat PSV vanmiddag het restant van zijn Europa League-wedstrijd tegen het Portugese Estoril moet afwerken.

PSV'ers Luuk de Jong (midden) en Memphis Depay (rechts) op het veld in Portugal in de stromende regen.
PSV'ers Luuk de Jong (midden) en Memphis Depay (rechts) op het veld in Portugal in de stromende regen. Foto EPA/ Mario Cruz

De competitietopper PSV-Feyenoord wordt niet zondagmiddag, maar dinsdagavond gespeeld. Dat komt doordat PSV vanmiddag het restant van zijn Europa League-wedstrijd tegen het Portugese Estoril moet afwerken. Die wedstrijd werd gisteravond na de eerste helft bij een stand van 3-2 in het voordeel van de Portugezen gestaakt vanwege hevige regenval die het veld onbespeelbaar maakte.

De KNVB is in overleg met beide clubs tot deze beslissing gekomen. Door de wedstrijd te verplaatsen krijgt PSV genoeg rust. Als de Eindhovense ploeg zondag al had moeten spelen, zou er minder dan 48 uur tussen twee wedstrijden hebben gezeten, en dat zou ook tegen de officiële regelgeving van de voetbalbond in gaan.

PSV is momenteel koploper in de Eredivisie met twee punten voorsprong op Ajax. Feyenoord staat vierde op zeven punten van de Eindhovenaren.

‘Snappen teleurstelling fans’

Genoeg rust is een “sportief uitgangspunt dat we heel belangrijk vinden”, zegt operationeel directeur Gijs de Jong in de verklaring van de KNVB:

“We hopen dat fans die zondag zouden gaan ook dinsdagavond de mogelijkheid hebben om te gaan. Vanzelfsprekend hebben we begrip voor de teleurstelling van fans die de wedstrijd liever zondagmiddag 16.45 uur hadden gezien. Tegelijkertijd vinden we het vanuit sportief oogpunt van belang dat de fans twee goed voorbereide teams aan de aftrap zien. Een bijkomend voordeel is dat alle Nederlandse voetballiefhebbers nu een extra voetbalavond hebben waarop ze kunnen genieten van deze topper in de Eredivisie.”

    • Frank Huiskamp