Politie lost waarschuwingsschoten bij achtervolging Capelle

Foto ANP/Koen van Weel

Bij een achtervolging in Capelle aan den IJssel heeft de politie vanavond een aantal waarschuwingsschoten gelost om een auto met vier inzittenden te stoppen. De achtervolging was ingezet omdat de bestuurder een stopteken negeerde.

Dat gebeurde in Hoogvliet. Agenten vermoedden dat het voertuig met valse kentekenplaten reed. Nadat de bestuurder niet wilde stoppen, zette de politie de achtervolging in. Bij de Capselse weg in Cappelle aan den IJssel werd de auto tot stilstaan gebracht.

Twitter avatar politieRdam_O Politie Rdam Oost Politieagenten @politieRdam_O houden vier verdachten aan na achtervolging. Daarbij is geschoten. Meer info volgt. #Capelsebrug #Capelle

De bestuurder probeerde vervolgens te vluchten en dook in het water. Hij kon echter niet ontkomen en is door de politie gearresteerd. Hij moest naar het ziekenhuis omdat hij onwel is geworden van de lage temperatuur.

    • Philippus Zandstra