Het pretpark van regisseur Anderson

Stel je eens voor: met de Life Aquatic-onderzeeboot door een levensgroot aquarium of meerijden in de Grand Budapest Hotel-achtbaan. Entree natuurlijk alleen voor dragers van seventies-pastelkledij. Als het aan Wes Anderson zou liggen, regisseur van deze films, komt er zo’n pretpark. Mark Mothersbaugh, componist van meerdere Anderson-filmsoundtracks, moet het dan ontwerpen. Mothersbaugh is namelijk ook al jaren succesvol ontwerper.

In het voorwoord van Mothersbaughs recent uitgekomen designboek, Myopia, drukt Anderson hun wens uit: „Ik hoop binnenkort een belangrijk en omvangrijk pretpark te kunnen bouwen, volledig bedacht en ontworpen door Mothersbaugh. Al veertig jaar werkt hij aan een oeuvre dat je zijn eigen Magic Kingdom kunt noemen, waar de bezoeker vaak tegelijkertijd bang en vermaakt wordt.”

Internet implodeerde bijna toen het bekend werd, maar of het ook doorgaat? Mothersbaugh laat per e-mail weten: „Dit park bestaat al in mijn fantasie, alles hangt af van financiering. Pretparken worden per toegangspoortje gebouwd, beschouw deze aankondiging als het eerste toegangspoortje.” Het slechte nieuws is dat ze vroeg in de fondsenwerving zitten, het goede dat „een vroege gulle gever misschien wel in iedere attractie kan voor de rest van z’n leven!”

    • Judith Laanen