Hotel California checkt in op de eerste plek van Top 2000

Hotel California van The Eagles staat die jaar op nummer 1 in de Top 2000 van Radio 2 en verdrijft daarmee Bohemian Rhapsody van Queen van de eerste plaats. De derde plek is voor Stairway To Heaven van Led Zeppelin.

The Eagles met gitarist Glenn Frey (R) en zanger Don Henley tijdens het concert in de Ziggo Dome, afgelopen mei. Foto ANP/KIPPA/Paul Bergen

Hotel California van The Eagles staat dit jaar op nummer 1 in de Top 2000 van Radio 2 en verdrijft daarmee Bohemian Rhapsody van Queen van de eerste plaats. De derde plek is voor Stairway To Heaven van Led Zeppelin.

Vorig jaar ging de strijd om de eerste drie plekken ook al tussen deze bands. Toen eindigde Queen op 1, The Eagles op 2 en Led Zeppelin op 3. De volledige lijst van dat jaar is hier te vinden.


Het is pas de derde keer dat Queen niet op 1 staat. In 2010 kwam Hotel California ook al de eerste plek terecht. In 2005 viel die eer ten deel aan Boudewijn de Groot, met Avond. Overigens kwam die toppositie door een actie van luisteraars om de lijst van de Top 2000 te verversen.

Volgens de NPO brachten dit jaar een recordaantal van 3,8 miljoen mensen hun stem uit, wat een stijging is van 15 procent ten opzichte van vorig jaar.

Vanaf eerste kerstdag tot en met oudejaarsdag wordt de zestiende editie van de Top 2000 op Radio 2 uitgezonden.

    • Philippus Zandstra