Grote verschillen

De komende dagen zien we wat de temperatuur betreft grote verschillen in het land. In het noorden is al koude lucht gearriveerd, terwijl het in het zuiden nog relatief warm is voor de tijd van het jaar. Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag wordt het in delen van Zeeland bijvoorbeeld niet kouder dan een graad of 3. In Groningen en Drenthe daalt het kwik onder een heldere hemel een graadje onder het vriespunt. Na het optrekken van de lokale grijzigheid is er zaterdag flink wat ruimte voor de zon. Het blijft droog en ook nu zien we qua temperatuur grote verschillen tussen het noorden en zuiden van het land. Langs de noordkust wordt het namelijk niet warmer dan 2 graden, terwijl het in de zuidelijke provincies nog 8 tot 9 graden wordt.

De dagen erna blijft het zonnig en droog.