Na Feyenoord nu ook PSV door naar knock-outfase Europa League

Kuca (links, Estoril) vecht voor de bal met Santiago Arias (PSV).
Kuca (links, Estoril) vecht voor de bal met Santiago Arias (PSV). Foto EPA / Jose Sena Goulao

In navolging van Feyenoord heeft ook PSV zich gekwalificeerd voor de knock-outfase van de Europa League. De ploeg pakte in groep E op bezoek bij Estoril het benodigde punt. De wedstrijd eindigde in 3-3.

Door noodweer in Portugal werd de wedstrijd donderdagavond na de eerste helft gestaakt, bij een 3-2-voorsprong van Estoril. Verder spelen bleek onmogelijk op de doorweekte grasmat. Met behulp van bladblazers, bezems en zand zorgden medewerkers van Estoril ervoor dat het veld weer redelijk bespeelbaar was.

Strijd tegen de tijd

Georginio Wijnaldum bezorgde de Eindhovenaren een plek in de volgende ronde door in de 82e minuut optimaal te profiteren van slecht uitverdedigen van de thuisclub (3-3). Daarvoor had PSV al een aantal aardige kansen gehad, waarvan de grootste voor Luuk de Jong, die in de 69e minuut op de vuisten van doelman Pawel Kieszek knalde.

Even leek de koploper van de eredivisie de strijd tegen de tijd te verliezen, tot Wijnaldum de bal per toeval voor zijn voeten kreeg.

Stromende regen

Estoril stond na de eerste 45 minuten, die in de stromende regen waren gespeeld, met 3-2 voor. In de slotfase liet PSV het ticket voor de volgende ronde dus nog bijna uit de handen glippen, maar Kléber schoot de bal uit de draai net over en Kuca miste vlak voor het open doel de bal.

Twitter avatar PSV PSV EINDSTAND Estoril Praia - PSV: 3-3 (82) Wijnaldum 3-3. PSV is door in Europa! #estpsv

PSV overwinterde in het seizoen 2011-2012 voor het laatst in Europa. Feyenoord verzekerde zich donderdag met winst op Sevilla (2-0) al van een plek in de volgende ronde. (Novum)