De pompoencouscous van Sadia

Sadia el Benhaji-Benhija droomde als kind van een groot gezin. Nu kijkt ze soms naar haar vijf kinderen en ziet dat haar droom is uitgekomen. In Melk & Dadels vertelt ze hoe vorig jaar bij haar jongste dochter diabetes type 1 geconstateerd werd, en dat dat nogal wat aanpassing vergde binnen het gezin. Met name in de keuken. Het is maar goed dat Sadia zo’n kei is in groentegerechten. Van iets eenvoudigs als spinazie kan ze al een heerlijke maaltijd maken. Dit is haar recept voor pompoencouscous, een gerecht dat ze vaak als feestelijk ontbijt serveert tijdens het Suikerfeest.

Besprenkel de couscous met ca. 1 dl warm water, wat zout en olie en wrijf met je handen de korrels los totdat ze allemaal een beetje glimmen. Doe de couscous in het bovenste deel van de couscoussière en stoom ca. 10 minuten.

Schep de 1x gestoomde couscous in een grote schaal en laat iets afkoelen. Besprenkel met ca. ½ dl water, wrijf de korrels los en stoom d couscous weer 10 minuten. Schep de 2x gestoomde couscous weer in de schaal en herhaal de vorige stap. Voeg wat boter toe en stoom voor de laatste keer. Schil en was intussen de pompoen en snijd in gelijke stukken. Kook de pompoen in gezouten water gaar. Laat goed uitlekken. Verwarm vlak voor het serveren de melk met de boter. Verdeel de pompoen over de couscous en schenk er wat warme boterige melk over. Serveer direct en geef de rest van de melk er apart bij om zelf toe te voegen.