Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Cola

Op vakantie in de Verenigde Staten gooit mijn zoon van acht tijdens het diner een maxibeker cola omver over de tafel. Ik zit aan de ontvangende kant en krijg bijna een halve liter cola in mijn schoot, die verder langs mijn benen mijn schoenen in loopt.

Omdat het niet de eerste keer is dat hij zijn drinken aan tafel omgooit, ontsteek ik in woede en ga verbaal tegen hem tekeer.

Terwijl ik nog steeds kwaad naar de toiletten loop om me zo goed mogelijk te verschonen, hoor ik hem tegen zijn moeder zeggen: „Zo praat je toch niet tegen een klein jongetje.”

Frank Rosenmuller