Chauffeur monstertruck: ik heb geen eerdere aanrijding veroorzaakt

De bestuurder van de monstertruck, die bij een evenement in Haaksbergen op het publiek inreed, zegt dat hij niet eerder een aanrijding heeft veroorzaakt. Gisteren meldde het programma Brandpunt Reporter dat de man in 2010 óók op publiek is ingereden.

Tijdens een evenement in Haaksbergen reed de monstertruck het publiek in.
Tijdens een evenement in Haaksbergen reed de monstertruck het publiek in. Foto ANP / Ginopress

De bestuurder van de monstertruck, die bij een evenement in Haaksbergen op het publiek inreed, zegt dat hij niet eerder een aanrijding heeft veroorzaakt, schrijft persbureau Novum.

Gisteren meldde het programma Brandpunt Reporter dat de man in 2010 in Asten (Noord-Brabant) óók op het publiek is ingereden. Bij die stunt zouden zes mensen gewond zijn geraakt en werd een vrouw arbeidsongeschikt.

geen aansprakelijkheidsverzekering

Volgens zijn advocaat was dat niet de schuld van de bestuurder van de monstertruck. In Asten werden mensen onder de voet gelopen toen ze uit een feesttent kwamen, zegt hij, en hadden ze alleen wat “schaafwonden en schrammen”. Brandpunt Reporter zou de bestuurder bewust in een kwaad daglicht hebben gesteld.

In de uitzending van Brandpunt Reporter werd ook duidelijk dat de bestuurder geen aansprakelijkheidsverzekering zou hebben gehad. Daarom zouden slachtoffers en nabestaanden beslag laten leggen op zijn bezittingen.

‘Openbaar ministerie heeft fouten gemaakt’

Vorige week zei de chauffeur dat het Openbaar Ministerie fouten had gemaakt bij de testen die na het ongeluk met de monstertruck zijn uitgevoerd.

“Er zijn fouten gemaakt met de accu’s, het was fout de auto vol vloeistof te laten staan en ondeskundige mensen zijn aan het werk gezet. De waarheid is nu niet meer te achterhalen.”

De monstertruck reed bij het evenement in Haaksbergen na een stunt het publiek in. Bij het ongeluk kwamen drie mensen om het leven en 28 mensen raakten gewond.

    • Sterre van der Hee