24 uur met...

NPO 3, 20.25-21.25u.

Bekende Nederlanders brengen in 24 uur met... een etmaal door met Theo Maassen in een tv-studio. In de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen is dat Rapper Typhoon uit Zwolle. Zijn eerste album, Tussen Licht En Lucht, kwam in 2007 uit. Dit jaar kwam hij met zijn tweede plaat Lobi da Basi (liefde is de baas). Hij stond op Lowlands en is dit seizoen met zijn band de huisband van DWDD. In de studio geeft Typhoon een korte rapcursus aan Maassen („Was dit rap? Hele matige, maar het was rap.”) en vertelt hij over de totstandkoming van zijn laatste album. „Ik wilde definiëren wat liefde is. Wat ik verschrikkelijk vind, is het een-op-een vertalen van je gevoel. Ik hou ervan om er een kleine twist aan te geven, anders verval je in ‘I love you, I need you.’” Hij noemt als voorbeeld een tekst van Stevie Wonder: „For once in my life I found someone who needs me.” Typhoon: „Het draait niet om de ander bij liefde.” De gedachte dat je een ander nodig hebt om je goed te voelen, die klopt volgens de rapper niet. Dat vindt Maassen nogal wat. „Want je hebt die ander toch nodig?” Maar zo werkt het niet helemaal, legt Typhoon uit. 24 uur met... geeft een goed beeld van deze goedlachse maar serieuze rapper.

Joanne Karkdijk