Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Wat denk je van wonen in een boomhut? Deze mensen doen het

Screenshot The Atlantic

Boomhutten zijn hot. Of het nu gaat om een zelfgebouwde hut of om architectonische hoogstandjes. Nou kun je natuurlijk een boomhut afhuren via Airbnb, maar je kunt er ook zelf eentje bouwen. Zoals deze mensen.

Een eigen boomhut. Wie wilde ‘m vroeger niet? Toch bleef het vaak bij een kinderdroom. Maar de boomhut wordt steeds serieuzer, zegt Michael Garnier, de ‘godfather’ van de boomhut. “Ze zijn echt niet alleen nog maar voor kinderen.” Met zijn vrouw woont hij in een hut van ruim 150 m2 in de bossen van Oregon. The Atlantic sprak met mensen die een boomhut bouwden, erin leven en niets anders meer willen.