Nieuwe aanslag Talibaan in ambassadewijk Kabul

Afghaanse agenten op de plek van de aanslag in Kabul.
Afghaanse agenten op de plek van de aanslag in Kabul. Foto AFP /Shah Marai

In de Afghaanse hoofdstad Kabul hebben Talibaanstrijders vanavond een aanval uitgevoerd op een gastenverblijf voor buitenlanders. De aanval met onder meer raketwerpers duurde ongeveer drie kwartier.

Een Nepalese bewaker van het complex van de hulporganisatie International Relief and Development raakte gewond. Alle buitenlandse gasten bleven ongedeerd. Dat hebben het hoofd bewaking van de IRD en de Afghaanse onderminister van Binnenlandse Zaken meegedeeld.

De aanval werd volgens onderminister Mohammad Ayoub Salangi door drie personen uitgevoerd. Een blies zichzelf op met explosieven, de twee anderen werden door bewakers gedood.

De aanval had plaats in Wazir Akbar, een wijk waarin veel buitenlandse ambassades en kantoren van internationale organisaties en bedrijven gevestigd zijn. Ook wonen er enkele hooggeplaatste functionarissen uit de Afghaanse regering. De Talibaan hebben de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist.

Kabul is de laatste tijd vaker het toneel van aanslagen. Eerder vandaag vond een zelfmoordaanslag plaats op een auto van de Britse ambassade. Behalve de dader kwamen vijf mensen om het leven, onder wie een Britse bewaker. Meer dan dertig mensen raakten gewond. (AP)