Nederlandse voetbalvrouwen voor het eerst naar WK

Een volle tribune afgelopen zaterdag bij de play-offronde voor de WK-kwalificatie.
Een volle tribune afgelopen zaterdag bij de play-offronde voor de WK-kwalificatie. Foto ANP / Vincent Jannink

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben zich voor de eerste keer in de historie geplaatst voor het WK. Vanavond wonnen ze met 2-1 van Italië.

Twitter avatar vrouwen_voetbal OranjeLeeuwinnen Jaaaaaaa! We hebben ‘m!!! We hebben ‘m!!! Die WK-ticket is voor Oranje!! En oh zo verdiend! Italië verslagen: 1-2. #WK #Historisch! #itaned

Vivianne Miedema leidde haar ploeg in Verona met twee doelpunten langs Italië: 2-1. Het eerste duel van het tweeluik eindigde zaterdag in Den Haag in 1-1, waardoor de kleine zege volstond voor het ticket dat recht geeft op de mondiale titelstrijd, volgend jaar in Canada.

De vrouwen van bondscoach Roger Reijners hadden weinig moeite met de Italiaanse vrouwen. De 18-jarige Miedema schoot op aangeven van Daniëlle van de Donk al na acht minuten raak: 1-0. Vlak voor rust verdubbelde Miedema de marge. Dit keer was Lieke Martens met een fraaie steekpass de aangeefster.

Stephanie van der Gragt tekende vlak na rust onbedoeld voor de 1-2. Ze schoot een voorzet achter haar eigen doelvrouw Loes Geurts. Verder kwamen de Italiaanse vrouwen niet. (Novum)