Ingetogen griezelfilm

None

Voor een film van Kevin Greutert, die de regie van de martelhorrorfilms Saw VI en Saw 3D op zijn conto schreef, is Jessabelle een behoorlijk sobere en ingetogen griezelfilm. Het begint allemaal als Jessabelle na een auto-ongeluk terugkeert naar het huis van haar vader in Louisiana. Haar moeder blijkt vlak voor haar dood een aantal videodagboeken te hebben opgenomen. Daarin waarschuwt ze haar dochter voor zo’n beetje alles wat er in dat huis gebeurt, wat te maken zou hebben met het feit dat haar dochter een tweelinggeest blijkt te hebben. Het is jammer dat de meeste horrorfilms steeds graaien in diezelfde ballenbak met ingrediënten. Terwijl er eigenlijk niets spannenders is dan het sluipende gevoel van onbehagen van alleen in een huis te zijn en dan te zien hoe de schaduwen op je af komen kruipen.

    • Dana Linssen