Hoofdredacteur Het Parool vertrekt

Hoofdredacteur van 'Het Parool' Barbara van Beukering poseert met de speciale kronings-editie van de krant.
Hoofdredacteur van 'Het Parool' Barbara van Beukering poseert met de speciale kronings-editie van de krant. Foto ANP / Bas Czerwinski

Barbara van Beukering vertrekt als hoofdredacteur bij Het Parool.

Van Beukering is sinds 2007 hoofdredacteur van Het Parool. Onder haar leiding werd de krant gepositioneerd als ‘dé nieuwskrant van Amsterdam’. Daarnaast bracht zij een focus aan op kunst, cultuur en media, inclusief aandacht voor culinaire onderwerpen. Ook introduceerde zij verschillende krantbijlagen, waaronder twee jaar geleden het lifestyle-katern PS.

Twitter avatar vanbeukering B. van Beukering Hoofdredacteur Barbara van Beukering vertrekt bij Het Parool - MEDIA - PAROOL http://t.co/xq6D2B3aKW via @parool

Wat gaat ze doen?

Van Beukering (48) gaat leiding geven aan een nieuw digitaal initiatief binnen De Persgroep, uitgever van onder meer Het Parool en De Volkskrant.

Volgens Van Beukering is het na 7,5 jaar tijd voor iets nieuws:

“De Persgroep heeft mooie plannen in het digitale domein, en mij is gevraagd daarin een inhoudelijke rol te nemen. Alle krantenuitgevers in de wereld zijn zich, door de komst van digitale media, aan het herdefiniëren. In dat proces speel ik graag een rol.”

Van Beukering heeft vanmorgen de redactieraad en de redactie van de krant ingelicht over haar nieuwe functie. Ronald Ockhuysen (48), sinds 2010 adjunct-hoofdredacteur van de krant, neemt haar taken voorlopig over.

    • Carlijn Vis